IKLAN

Wednesday, 10 October 2012

TRICK FREE VPN DI PC

Selamat pagi dan salam satu Malaysia kepada warga netizen sekalian. Entah kenapa tiba-tiba bila lepas bangun tido ni terasa nak buat 'amal jariah' la pulak.

Sebelum tu saya nak ucapkan salam takziah kepada pengguna-pengguna trick bbnet droidvpn yang dah bengkak mata menangis tak berlagu sebab trick dah kena block dan syabas kepada Ananda Krishnan kerana kegigihan beliau menutup lubang-lubang yang sedia terbuka di firewall ofisnya. Beliau telah membuktikan betapa masinnya tahi hidung beliau..hehehe. Bagi pengguna setia c3lc0m berokband RM98 dengan PD-Proxy premium account macam saya, adakah hal ni menganggu gugat hidup saya?..langsung tak.


Nak benda free mesti la terima hakikat yang benda free ni sekejap je sifatnya, kena-kena pulak kalau datangya daripada m4x1s, redha je la. Ok pada post kali ni saya akan sharekan trick free c3lc0m dengan free VPN di PC dengan speed yang boleh dikatakan sama taraf dengan c3lc0m berokband RM68 punya..wow.

Dah lama sebenarnya saya simpan trick ni, malas nak war-warkan, tapi bila dah banyak server yang tersimpan, apa salahnya syerkan satu server kan? Saya pun nak jadi macam idola saya si Ananda Krishnan tu.

Tanpa berlengah lagi, macam biasa jom kita tengok dulu bahan-bahan binaan yang korang perlukan.

1)Komputer @ laptop (sebab ni trick pc)
2)Simcard c3lc0m (yang prepaid ye adik-adik, berokband tak tembus. Kredit pulak pastikan ada 10 BILION RUPIAH..buat sedekah sebab c3lc0m murah hati..hehehe)
3)USB modem (pastikan korang dah unlock. Nak unlock sila ke sini)
4)Openvpn client (Benda ni boleh download disini)
5)openvpn CONFIG files..

Cara-caranya

Pertama sekali, sila download dan install Openvpn client ke pc korang. Pastikan korang ikut semua arahan semasa proses install supaya trick dapat berjalan dengan selamat. Sekarang connect c3lc0m dashboard korang dengan menggunakan setting APN=celcom3g dan dial=*99#. Setting lengkap boleh korang tengok kat sini.


inilah rupa openvpn client
Lepas dah install, korang pergi ke folder 'OpenVPN' di Program Files;


Bagi yang tercari-cari kat mana folder OpenVPN, ni panduannya, secara default windows akan simpan file yang diinstall ke;

Pengguna WindowsXP

c:\Program Files\OpenVPN

Pengguna Windows Vista/ 7

32bit
c:\Program Files\OpenVPN
64bit
c:\Program Files (x86)\OpenVPN


Sekarang korang buka folder 'openvpn' tu dan cari folder 'config'. Lepas dah jumpa, bolehlah korang ekstrak file config yang dah didownload tadi kedalam folder 'config'.

Pastikan ada 3 file
config files yang dah diekstrak ke folder 'config'
Apa..korang tak jumpa config file yang nak kena ekstrak tu? Memang la tak jumpa, saya tak bagi lagi.. Jangan risau, akan saya 'sedekah' di akhir post nanti..hehe.

Lepas dah siap paste config files tu, korang boleh buka openvpn. Shorcut OpenVPN boleh dicari kat desktop.


pastikan korang jalankan OpenVPN ni dengan Administrator Mode. Pagi pengguna WindowsXP, takda hal kalau korang buka pc guna akaun korang, tapi bagi pengguna Windows Vista/7, korang boleh right click shortcut tu dan pilih "Run as administrator" macam gambar kat atas.


program openvpn akan terbuka dan boleh dicari kat bahagian bawah kanan desktop korang(alah..kat tempat korang tengok jam tu). Right click icon 'monitor screen merah' tu dan click 'connect'


Kalau semuanya betul, akan keluar gambar macam kat atas, woilaa..sekarang korang bolehlah buka internet korang..enjoy.


Ini speed dari IDM mendownload dari youtube, boleh tahan. Pukul 3pm pulak tu, waktu yang mana internet memang terkenal dengan sifat lembabnya. Sepanjang saya gunakan trick ni, agak jarang berlaku disconnect, tapi tu tak bermakna takkan berlaku..barang free, biasa la..hehe


CONFIG FILES!!
Saya tau, korang mesti tertunggu-tunggu nak download file ni kan? Disebabkan faktor-faktor nak jaga speed, saya cuma akan hadkan server ni kepada 50 orang terawal je, so sapa cepat dia la dapat..hehe.

Untuk dapatkan config file ni, sila dermakan RM5 ke akaun saya, dan saya akan emailkan kepada korang..macam mana ok?

Hahaha...acah je la, tak susah pun, korang follow je blog ni dan tinggalkan komen beserta email korang, nanti saya akan emailkan file tu..macam mana, boleh terima?


p/s:kalau korang nak bagi file config tu kat orang lain pun saya tak kisah, tapi jangan komplen la kalau speed slow.

Selamat menfollow dan mengomen..adios.



UPDATE!! Trick dah tak jalan. Sila ke sini untuk trick vpn pc baru.






  

74 comments:

  1. Bro boleh shared config...:D tq my email pge910@gmail.com

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. bro.. dah follow.. emelkan config yer.. hazim93_zim@hotmail.com
    semoga blog ni bertambah majuu. Ganbatte !!

    ReplyDelete
  4. bro, ak dah follow. email: kent_flint@yahoo.com

    ReplyDelete
  5. dah follow pkai mootanorous@gmail.com

    ReplyDelete
  6. master...ble share config nye...ni email sy=manjadieza@gmail.com

    gud luck for u blog..=)>

    ReplyDelete
  7. terbaik bro..berkaryala slagi mampu...email: epul4146@gmail.com...thanz bro..

    ReplyDelete
  8. terbaik blog ni..kawan pun dah follow..
    nak mohon config file..

    usainfx@gmail.com

    ReplyDelete
  9. thanks bro.... terbaek...
    emailkan kt sni erk mullers_92@yahoo.com

    ReplyDelete
  10. boleh share

    encikduit2@gmail.com

    ReplyDelete
  11. nice!!! nk gak :p
    ronnyomar@cyber-wizard.com

    ReplyDelete
  12. n1.... nak gak ni email : baht85@gmail.com

    ReplyDelete
  13. Cuma yang follow blog je saya emailkan.

    ReplyDelete
  14. bro..tumpang sekaki...nak config...gua dah follow blog ni....ni emel......aku_ok9076@yahoo.com

    ReplyDelete
  15. kalau celcom prepaid dah expire dapat ke?

    ReplyDelete
  16. bro mohon kongsi...info terbaik... androi.paan@gmail.com

    tq bro..

    ReplyDelete
    Replies
    1. "The email account that you tried to reach does not exist. Please try.." betul ke email ni bro?

      Delete
    2. ni email, hehe~

      pokjiey@gmail.com

      Delete
  17. terbaiklh bro...u r genius..kongsi blh..email : ahmann_4770@yahoo.com

    ReplyDelete
  18. slm tuan, nk kongsi config tu abgaci@gmail.com

    ReplyDelete
  19. salam, tuan mohon share. saya sangat inginkannya. hehe
    slenge7@gmail.com thanks bro!

    ReplyDelete
  20. encik memang terbaik. sedekahknlah config file tu kt saye. hehe
    ainzulaikha3@gmail.com

    ReplyDelete
  21. salam tuan, sy belom terima config file tu....
    saya dh follow blog ni...
    sekali lg email saya abgaci@gmail.com
    terima kasih tuan yg baik hati :)

    ReplyDelete
  22. tumpang tanye master..knape bila sy da extrac config 2 kat openfile sy,tetap x ble connect master? katanye connect failed,will try again in 5 second..dah cuba byk kali,tetap dia kluar mcm 2 master..tolong master:'(

    ReplyDelete
  23. thanks bro . nak bagi pahala nih , bg admin buat amal jariah katenye . mintak config file :D hehe .
    email-khairulanuarambokefek@gmail.com

    ReplyDelete
  24. nk gak!! akmalpawana@yahoo.com

    ReplyDelete
  25. Nak gak leh..ni email mohdazfarsyazwanbmohdazizuddin@gmail.com

    ReplyDelete
  26. salam...sy pun nak jgak ..ni email sy nasir_chalok@yahoo.com
    semoga en admin sihat selalu..

    ReplyDelete
  27. salam..sy pun nk try trik ni..pls email abesuji@gmail.com

    ReplyDelete
  28. slm...minta confignya ya admin... meriz_one@yahoo.com

    ReplyDelete
  29. saya dh follow blog ni..
    email saya tooyogo@gmail.com
    terima kasih tuan yg baik hati :)

    ReplyDelete
  30. Terbaaeek...!!! i follow... sambah70@gmail.com

    ReplyDelete
  31. Salam, nampaknya trick ni dah tak boleh jalan. Minta maaf bagi yang minta file config. Jangan risau, nanti saya akan update config baru tanpa perlu korang follow blog..hehe.

    ReplyDelete
  32. salam! saya pun nak juga. Email saya ittu87@yahoo.com

    ReplyDelete
  33. terima kasih..email saya rudysamad@gmail.com

    ReplyDelete
  34. kwangsothegiraffe@gmail.com

    ReplyDelete
  35. shaz0505@gmail.com

    ReplyDelete
  36. email aku bro. aima10.aima11@gmail.com thx.

    ReplyDelete
  37. Email Config dkt aku bro . FAKHA95@gmail.com :)

    ReplyDelete
  38. mukiampau@yahoo.com/

    ReplyDelete
  39. wah menarik vpn free. email config dkt aku bro dkt sini trial_vpn009@yahoo.com

    ReplyDelete
  40. thanks for the trick bro... matjery89@yahoo.com

    ReplyDelete
  41. matjery89@gmail.com

    ReplyDelete
  42. email aku bro alextan717@gmail.com

    ReplyDelete
  43. Terbaik sedara..khty78@gmail.com

    ReplyDelete
  44. aku pun nak.

    emel kat aku kloromonokarbon@gmail.com

    tq

    ReplyDelete
  45. ni emel--------basharmuhd@ymail.com

    ReplyDelete
  46. Bro boleh shared config...:D tq my email shah_rul5@yahoo.com

    ReplyDelete
  47. minta di share config nye hehe.....my email zaidcfue@gmail.com

    ReplyDelete
  48. ni email irfan1037.psa@gmail.com

    ReplyDelete
  49. leh tanya tak vpn ni free tak klau
    untuk celcom bleh ke
    ni email sya stevanislaly@live.com

    ReplyDelete
  50. Salam...bole share confignya
    my email :putra922@gmail.com

    ReplyDelete
  51. bro...nak file config... muse_9351@yahoo.com

    ReplyDelete
  52. nk config file sbb file .crt ngan l.t 2 xde kat post anonywiser... radzuanhafiz85@gmail.com

    ReplyDelete
  53. nak config file tu...emailkan pada saya..
    suluv70@gmail.com

    ReplyDelete
  54. salam. minta send .crt ngan l.t file. hafiz_kmgz@yahoo.com thanks ya

    ReplyDelete
  55. salam...mintak config file tu...email piriejafar@gmail.com..tq

    ReplyDelete
  56. nak config file tu...emailkan pada saya..
    pian.iffah@gmail.com

    ReplyDelete
  57. nak jugak ...brodiyas@yahoo.com

    ReplyDelete
  58. share config pls... tq- email zuhasuccess@gmail.com tq!

    ReplyDelete
  59. share config bro..ni email mrincredible9049@gmail.com

    ReplyDelete
  60. shared config please...tq..n emailye........dauspdud@yahoo.com

    ReplyDelete
  61. salam...admin mintak config filenya please...paan1994@yahoo.com

    ReplyDelete
  62. bro share file boleh email dqayuum@yahoo.com

    ReplyDelete
  63. tq masta...mohd_masud999@yahoo.com

    ReplyDelete
  64. boooooo... trick ni dah expired celcom dah updated...kah2 kote mung

    ReplyDelete
  65. bro share file boleh email fiqriemohd@gmail.com...please bro

    ReplyDelete
  66. nak file config :) email : along_shenget93@yahoo.com

    ReplyDelete