IKLAN

Wednesday, 7 November 2012

FREE VPN DENGAN ANONYWISER



Lebih kurang sebulan yang lepas saya ada membuat post tentang trick Celcom free VPN dan berpusu-pusu la orang follow blog ni untuk dapatkan config file tu. Saya nak minta maaf kalau ada sesiapa yang masih belum saya reply komennya, memang bukan selalu pun buka blog..hehe. Sejak post tu dibuat dah lama saya tak bukak trick tu sebenarnya, maklumlah guna broadband. Rupa-rupanya bila buka, trick tu dah tak boleh jalan lagi.. Adat la barang free kan? tak kekal lama punya..hehe.

Beberapa hari yang lepas juga saya ada janji untuk postkan trick VPN baru kat sesiapa yang masih tercari-cari trick Celcom VPN kat PC ni. Trick ni sebenarnya tak la baru sangat pun, dah lebih empat bulan berlegar-legar di angkasa raya ni, cuma takda expose sangat.

Sembang banyak pun tak guna, pendek kata, VPN kali ni adalah daripada Anonywiser yang berpengkalan di Malaysia jugak. Pihak Anonywizer keluarkan VPN versi beta ni dan diberikan secara percuma untuk promote VPN ni. Setakat ni dah berapa bulan digunakan dan masih ok lagi.

Korang boleh dapatkan config file disini ataupun disini.
Bagi yang masih tak tau cara guna, sila refer disini. Cuma gantikan config file yang lama dengan config file ni. Senang je, step-step lain semua sama.

Trick ni digalakkan kalau korang guna prepaid celcom. Untuk celcom SKMM dan 1Malaysia pun mungkin boleh guna jugak tapi saya tak pasti sebab takda simcard tu, tak dapat la try..huhu. Korang try la, kalau boleh nasib la.

hasil download dari Youtube dengan IDM.

p/s: VPN ni semuanya gunakan server dari Malaysia, jadi memang akan ada website-website tertentu kena block. Pandai-pandai la cari proxy kalau nak lepasi sekatan tu..hehe.

Jangan malu dan segan untuk tanya kalau ada yang tak faham, saya akan cuba settlekan walaupun lambat..peace.


source


9 comments:

  1. slm..nk pkai vpn ni hp kena root dulu ke?

    ReplyDelete
  2. bro. Klau gner ovpn ney kner ad cukup 3 fail mcm dlm post ari2 ker??

    ReplyDelete
  3. email aku config files yang dulu tu bro. aima10.aima11@gmail.com . thx.

    ReplyDelete
  4. bro link 404 not found. bleh tlg emailkn config file x? samscalet35@gmail

    ReplyDelete
  5. config file plis... matjery89@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. Get Cheap VPN Here for Celcom and Maxis http://xtreamvpnworld.blogspot.com.au/

    ReplyDelete
  7. maxis punya ada ?

    ReplyDelete
  8. bro.
    kalau untuk iphone boleh pakai ke.?.

    ReplyDelete
  9. Salam bro...boleh tlong email config file x.. alan.sahaja@yahoo.com

    ReplyDelete