IKLAN

Thursday, 29 November 2012

TRICK OPERAMINI MAXIS ANDROID


Saya sebenarnya agak menyampah dengan Maxis sebab kegigihan mereka memblock trick-trick baru tak kiralah trick operamini mahupun trick bumi, kalau ada je cgi-cgi yang power, mesti kena block lepas beberapa hari. Dan, kalau korang perasan, dalam blog ni, saya lebih banyak share trick pasal Celcom je..hehe.

Tetapi, disebabkan ada yang mencari trick-trick maxis kat sini dan demi tak menghampakan harapan pelawat-pelawat blog ni, saya akan sharekan satu trick operamini maxis yang dah lapuk untuk handphone android.

1)Setting APN
Gunakan tetapan maxis 3g wap ataupun korang boleh buat sendiri secara manual macam gambar dibawah.



2) Setting Operamini.
Untuk trick ni, korang boleh guna mana-mana operamini  handler yang ada. Masukkan setting sebijik macam ni;



di bahagian filter masukkan;

*(socket: mini5-1.opera-mini.net mini5.opera-mini.net\http: server4.operamini.com server4.operamini.com) 

Bahagian ni paling penting dan paling kririkal, kalau silap confirm tak lepas. Sebenarnya ada 4 space dalam filter diatas. Taip macam ni;


*(socket:<JARAK>mini5-1.opera-mini.net<JARAK>mini5.opera-mini.net\http:<JARAK>server4.operamini.com<JARAK>server4.operamini.com) 

Dibahagian Proxy Server pulak, kalau korang nak masukkan maxis.mobby.me saja pun takda hal..tetap jugak jalan.

Handler operamini boleh ambil kat link dibawah.
Operamini 6.5 handler

Lepas dah siap setting, click 'save' dan tunggu proses loading selesai.. dah siap.



Kadang-kadang, korang kena try beberapa kali untuk bagi tembus. Oh ya, trick operamini maxis diandroid sebenarnya akan telah kredit walaupun sikit. Semuanya bergantung kepada trick. So, saya galakkan guna time kredit 0.00 je. Gud luck.



1 comment:

  1. tak jumpa setting mcm kt atas

    ReplyDelete